Sziasztok!
Abszolút laikus vagyok. Egy olyan központi egységet keresek, amire rá lehet kötni wifis IP kamerát, és néhány külső érzékelőt (nyitás érzékelő, mozgásérzékelő), csatlakoztatni lehet wifin keresztül a hálózathoz, egy SIM kártyát is lehet bele tenni, mikrofon csatlakozik hozzá (több is), és számkóddal lehet aktiválni, inaktiválni, és van éjszakai üzemmódja is, amikor ugye otthon vagyunk.
Aktiválás után ha riasztás történik, akkor hívjon vagy küldjön SMS-t, előbbi esetben bele tudjak hallgatni a mikrofonokba, utóbbiban vissza tudjam hívni, és úgy tudjak belehallgatni a mikrofonokba. Amikor a kamerák mozgást érzékelnek, rögzítsék azt (de csak akkor, a mozdulatlan 12 órás felvételt nézze végig akinek nincs jobb dolga), és közben tolja fel felhőbe (pl. Google Drive, Dropbox...). Esetleg ha riasztás történik, akkor is induljon el a rögzítés mondjuk 5 percre, attól függetlenül, hogy a kamera lát e mozgást. Az akválást követően be lehessen állítani, hogy mennyi időm van elhagyni a megfigyelt területet, és ezt az időt mondjuk legalább 5 percre is be lehessen állítani, mert miután kilépünk a ház ajtaján, el kell sétálnunk a garázsig, ki kell állnunk a kocsival, és be kell csuknunk a garázsajtót, amihez kb ennyi idő kell, és a garázsban is el akarok helyezni egy mozgásérzékelőt, egy IP kamerát, és egy mikrofont.
Legyen egy a központi egység által üzemeltetett webszerver is, ahogy bármikor rá tuk nézni az IP kamerákra (tudom, ilyen az IP kamerákhoz alapból szokott lenni, de ezt támogassa inkább a központi egység), és itt látni lehessen az összes érzékelő állapotát, és az esetleges riasztási előzmények naplóját is. Legyen hozzá androidos alkalmazás, amivel elérem ugyanezt. A riasztási naplót is tolja fel felhőbe ha lehet.
Ja és legyen benne akuumlátor (vagy lehessen hozzá csatlakoztatni), amivel egy napig kibírja, és persze értesítsen arról ha nincs áram.
Szóval ez az elképzelésem (bár most lehet, hogy valamit kifelejtettem), ezt tudja valamilyen központi egység?