Szerző Téma: Paradox IP100  (Megtekintve 32371 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető mountainman

• Ős tag
Re:Paradox IP100
#33 2013. Május 15. - 07:39:12
0
Én ezt SP5500-zal szoktam megoldani :D
előzmény: lcseh #32

Nem elérhető lcseh

• Teljes tag
#32 2013. Május 15. - 07:31:19
0
a gond az, hogy a Babyware a legnagyobb kalap .... Az SP4000-re azt mondja, hogy panel not supported. Fogalmam sincs mit tegyek most. Néha soros porton működik.
Mi a legújabb BW verzió? nem lehet, hogy ez a baja?
előzmény: mountainman #31

Nem elérhető mountainman

• Ős tag
#31 2013. Május 15. - 07:21:46
0
IP100 simán működik, az IP150 tesztelésre lett véve, ill. az i/o vezérlés miatt.
Az meg hogy így eladják, nem minket minősít. :P
előzmény: Lacy #30

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#30 2013. Május 15. - 07:18:50
0
sajnos a fw uppgrade bevezetése ilyen következményekkel jár
AMi egy IP modulnál még hagyján, de ha egy központ nem úgy működik ahogy kéne, és majd egy valamikori fw frissítés megoldja, na az már baj, mert az ügyfél nem a Paradoxot fogja szidni, hanem a telepítőt aki azt a "szart" oda vitte.
Még szerencse, hogy ezek már eléggé kiforrtak az elmúlt pár évben, így csak az új cuccokkal lehet szívni :)
Én már rég úgy vagyok ezzel, hogy 1.0 verziójút nem veszek ha lehet, 1-2 verzióváltás után már egész megbízható lesz a cucc
IP 100 mért nem volt jó? azzal semmi gáz nincs...
IP 150 meg majd 2 hónap múlva  :P
előzmény: lcseh #29

Nem elérhető lcseh

• Teljes tag
#29 2013. Május 15. - 07:06:04
0
Az iparadox miatt. Illetve a mail küldés sem működik. Kicsit elment a kedvem az egésztől,  ennyi bugos szoftvert mint ami a Paradoxnak van, rég nem láttam.

Mi az elérhető legfrissebb verziója a Babyware-nek, Infield-nek és Ip tools-nak?
előzmény: mountainman #28

Nem elérhető mountainman

• Ős tag
#28 2013. Május 15. - 05:50:22
0
Nekem is ezt csinálja! De miért akarod frissíteni?
Én azért próbáltam, mert az Iparadox ezt írta ki a telefonos csatlakozásnál,
de állítólag a telefonon futó alkalmazást kell frissíteni 1.1.90-re, igaz még nem próbáltam.
Egyébként a központ böngészővel és Winload-dal elérhető.
/EVO/

előzmény: lcseh #27

Nem elérhető lcseh

• Teljes tag
#27 2013. Május 14. - 20:29:10
0
van egy SP4000 központom és vettem egy IP150-et, de csak a szívás van vele. Amikor frissíteni akarom az IP150-et 1.00.05 ről az IP Exploring tools által ajánlott 5.10.006- ra azt írja ki, amit a képen láttok.

Van valami tippetek?

https://www.dropbox.com/s/ryxpj4fs6m6cjr1/ip150.gif

Nem elérhető Georgio

• Kezdő tag
  • **
#26 2013. Március 24. - 10:44:00
0
Szerintem maradjon csak itt ez a jó kis leírás!
Valamint köszönet! ::hala:
előzmény: Georgio #24

Nagyon szívesen, egy törzstagtól ez elismerés, köszi. :)

Viszont ami lemarat. Frissíteni szerettem volna, aber, but, de a következőt tapasztaltam.
Jelenlegi firmware verziónak ezt érzékeli: 5.10.06
Újabb verziónak pedig: 5.10.006
Azaz amit újabbnak érzékel, az régebbi, legalábbis verzió szempontjából.  :o
Én még soha semmilyen Paradox terméket sem frissítettem, így IP100-at sem.
Megszokott a fenti jelenség, ill. szerintetek mi lehet az oka?
Tudok küldeni screen shot-okat is, de szerintem felesleges, mivel többször próbáltam, több napon át, több napszakban.

Nem elérhető mountainman

• Ős tag
#25 2013. Március 19. - 07:20:45
0
Szerintem maradjon csak itt ez a jó kis leírás!
Valamint köszönet! ::hala:
előzmény: Georgio #24

Nem elérhető Georgio

• Kezdő tag
  • **
#24 2013. Március 18. - 21:54:29
+1
Sziasztok!

Az alábbiakban összeszedem tapasztalataim. Nincs minden teljesen pontosan kidolgozva, mert nem kézikönyvet írok, de kérdés, felvetés esetén csak szóljatok. Remélem a hosszával nem nagyon verem szét a fórumot. Ez esetben - ha újoncként kérhetek ilyet - azonnali törlés helyet légyszi írjátok, meg, hová tegyem át, amivel másokat nem zavarok.

1.)
ParadoxMyHome lépései:
- csinálok egy dealer fiókot (kötelező)
- Router-en két db portot forward-okol. 80-as helyett egy másikat, pl. 10001-et és a 10000-t (Egyes szolgáltatók blokkolhatják befelé a 80-ast. A UPC ezt nem teszi, azonban én 80-ast nem szeretek nyitva hagyni)
- Fix belső ip-t adok a router-en és/vagy az IP100-on
- IP Tools progival jobb klikk beállítom a siteID-t és csinálok egy port fwd tesztet
- ParadoxMyHome-on belépek dealerként, kijelölöm az IP-100-at, edit és aktiválom.
- A az ügyfél szeretne SideId-t váltani, arra is a dealer felületen van lehetőség.
- Ha valami gond van (pl. kéne, de nem megy a port fwd) a dealer felületen törlöm a side id-t (kétszer kell megtenni, két helyen!) majd újra regisztrálom IP Tools-zal.
- Ezzel valamiért sokat szívtam. A ParadoxMyHome-on még mindig "Waiting for Polling (1)" a státus, azaz nem hiba (error) mert UPC-nél az IP cím max 3-4 napi kihúzott modem után változik.

2.)
IP modul elérése. (ld. még 8.-as pont)
- belső ip, jellemzően 192.168.x.y vagy 10.0.x.y
- külső ip
- http://www.paradoxmyhome.com/SideID
- "connect"-re katt (hiába szürke!)
- "End User" alá a SideID beírása a http://www.paradoxmyhome.com/   honlapon
- iPad, iPhone, Android esetén külön app van rá, ezt érdemes használni.

3.)
IPad, iPhone Android program (tehát nem böngésző) használata  esetén, ha a zónákban kisbetűs ékezetek vannak, egyes esetekben a zóna neve egyáltalán nem jelenik meg, üres marad.
Nagybetűs ékezet esetén pedig az adott ékezetes betű kimaradhat.
Megoldás 1: zóna nevekben nincs ékezet
Megoldás 2: kikísérletezés és türelem

4.)
Az ingyenes iPad, iPhone ls Android app NEM teljes funkcionalitású!
Funkcionalitása  korlátozott, és akkor is csak betekintésre való.
Kikapcs, bekapcs, bypass, pgm stb. semmi nincs bennük.

5.)
A modulba való, böngészős belépés után a DNS szolgáltatás a bal, "Module configuration" menüben kapcsolható be.

6.)
Kompatibilis központok: Spectra SP család (V2.10 vagy nagyobb), MG5000/MG5050 (V2.10 vagy nagyobb) és EVO

7.)
EMAIL
- Ha az email küldés be van kapcsolva ("Email configuration") az email cím ahonnan a levél érkezik a 16 lehetséges FOGADÓ email cím közül az első mail cím
- A név ahonnan az email érkezik, viszont módosítható az "Account information" -- "Site name" alap, alapérték "Your Paradox System".
- Lehet, a fogadott levél a spam/trash/junk/bulk/szemét/stb. mappába érkezik a teszt és/vagy az eseményt jelző email.
- Ebben az esetben, hogy ez a jövőben ne így legyen, a szükséges beállításokat el kell végezni a levelezőben.
- A feladó (küldő) és a fogadó fél, mindig ugyanaz, külön nem állítható. Tehát ha a bela@mail.com-ra kéred a levelet az IP100-tó, a feladó mezőben is ez a cím szerepel majd.
- SSL/TLS titkosítás nincs, azaz többek között a Google sem használható, mint küldő (azaz smtp) szerver!
- Ha nem a szolgáltatónk levélküldőjét (smtp, port 25) akarjuk használni, ezt engedélyeztetni kell. T-home és UPC esetén ez online történik és ingyenes, a többit nem tudom.

8
Router váltás, új router vásárlás mizéria
Minden modem másfajta IP tartományban dolgozik. 192.168.1.2, 192.168.2.x, 192.168.100.x, 10.0.x.y stb.
Na mármost hiába van DHCP-re állítva az IP100, ez gyakorlatban nem igaz egy bug miatt. fixálja az Ip-t, és más tartományt el sem fogad. Magyarul kizárod magad.
Van egy kerülőmegoldást, mely röpke 1.5 óra született meg.
IP Exploring Tools - find - jobb klikk - statikus IP pipa be - IP = 0.0.0.0 és DNS = 0.0.0.0 majd mentés. Ezután ismét dinamikus ip-re állítod.
Ha így sem megy, akkor még a mentés ELŐTT állítod dinamikus ip-re vissza. Jobb oldalon látod, hogy megfelelően megismeri e a DHCP az új IP címet.

9)
A Multialarmnál aláírt levélben (fax, scan, posta, személyesen) kell jelezni, hogy minden egyes belépés után, melyet őt "távprogramozás"-nak érzékelnek, ne hívják fel az embert.
Alternatíva: 875 section érték ez legyen FF FF 00 00

10.)
PGM állítás csak Android, iPhone, iPad alól lehetséges.
Külön kell azonban állítani, hogy a PGM "behúzzon", majd, hogy az adott PGM fel is engedjen, különben "úgy marad".

11.)
Jómagam iMac alól használom. Emulációval (CrossOver) nem mennek a Paradox progik. (WinLoad, In Field, IpTools) Persze ez a web kliensre nem igaz, az minden alól megy.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Március 18. - 22:08:45 írta Georgio »

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!