A napokban telepítettem egy PC585-öst Pyronix infrákkal nagyon közel (térkép szerint1800 m-re) egy középhullámú nagyadótól.
Meglehetősen furcsa jelenségeket tapasztalok. A közponzon véletlenszerűen szabotázst jeleznek a zónák. Hol egyik, hol másik zóna, zeljesen változó.
DEOl hurkok vannak. Az infrák sorkapcsain szépen mérhető az 5k6/11k2/szakadás, ahogy kell. Viszont a kábelek központ felőli végein már (Ha lekötöm a zónát a központról és szabad kábelvéget mérek) teljesen furcsa ohmértékeket mérek szinte pillanatról pillanatra változót, 4 és 16 kohm között. Arra is gondoltam, hogy a zónalezáró ellenállásokat kiválasztó jumperek KH-sak, de mind? következő lépés az lesz, hogy ki fogom próbálni külső ellenállásokkal, nem az infrába beintegráltat használom. Olyan zónán is tapasztalom, amin nincs infra, csak egy nyitásérzékelő (tamper) pedig a kapcsuló _biztosan_ zárva van.
Lehet ez a hibajelenség rádiózavar eredménye?
A kábelek árnyékolása megvan, bekötöttem a központ földelőpontjára, de még odáig nem jutottam el, hogy ezt lekössem a védőföldre, meg a készülékdobozra.
Ezen kívül meg fogok próbálni a központon a zóna bemenetek és a Common-ok közé 100 nf-os kerámia kondikat rakni.
Szerintetek használ ez? van még valami más megoldás rádiófrekvenciás zavarok csökkentésére?