Szerző Téma: Milyen GSM modult vegyek?  (Megtekintve 27121 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Baha

 • Szakember
 • Kezdő tag
 • *****
 • Hozzászólások: 23
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#182 2019. Február 19. - 13:10:40
+1
"Zsír! Távoli kapcsolódás alatt is működhet a felhasználók cseréje? Gondolom igen, de a TELL-es logika után már semmin se csodálkoznék. "

Egyik helyszínen 3G-n keresztül kellett exceles felhasználói adatbázisokat töltögetni két ESIM320-ba, mert a felügyeleti helye a másik utcában volt. Úgyhogy igen.

Annyi, hogy némiképp fapados a felhasználói adatbázis kezelése, szerintem ellenőrizd, hogy megfelel-e.

Magyar nyelvű programozási segédlet: http://eldesalarms.hu/letoltesek/ESIM320/ESIM120-320-Programozasi_es_Applikacios_Segedlet_HU.pdf

2018.05.24 firmware: http://eldesalarms.hu/letoltesek/ESIM320/ESIM320_V31.02.01_00_20180524_103150.bin
előzmény: eXtra #172

Nem elérhető L. Pásztor

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 910
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#181 2019. Február 18. - 17:03:43
+1
Na nem hagyott békén a kérdés: mi volt valójában amit nem vettem észre.
Felébredtek amerikában is, jött a válasz:

"... csinaltuk 2016 nyaran a watch miatt. A bluetooth time frame rovidebb lett de meg benne volt a 4.0 protocol idoben. Kesobb lattunk mi is nehany periferiat nehez connect proceduraval, de azok a keszulekek nem voltak synchron a 4.0 val. Hetekkel kesobb visszatettek az eredeti frame erteket es onnan felepult a connect a protocolt nem tarto eszkozokkel ... "

Ennyi, ami azt jelenti, h néhány kínai BT gyártó rohadtul nem tartja be a szabványokat ... aki betartotta az fel tudott csatlakozni.

És ez a történet hasonló, mint a 2000-es elejei évek CiD felügyeleti vevők esetében. Jött pl. az FBII-hoz egy új vevőkártya új telefonvonalhoz, és nem vette az újabb paradox központok adásait, csak a régi 2 vevőkártya vette. Mindenki azt hitte, rossz az új vevőkártya. De nem, kiderült a paradox rövidebbre vette a DTMF pulzusok hosszát ... csak úgy. Fülre is hallatszott a változás, az adás gyorsabb lett. A DSC és mások nem variáltak , ott nem volt gond.  A Surgardok esetében szintén nem volt gond, az Enigma esetében rámlik valami ... de nem vagyok biztos benne.

Soxor még azt is nehéz meghatározni, h ki hibázott ...

 


 
előzmény: Ryki #180

Nem elérhető Ryki

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 313
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#180 2019. Február 18. - 01:38:27
+1
Teljesen mindegy mennyire hangzik durván, kolléga folyton azonnal frissítgeti az epöljét, de nálla sem működött.
És nem a kapunyító app volt hibás. Ha az lett volna a hibás, attól még gyári audi bluetooth-nak működnie kellett volna, annak nincs külön appja. ÜF telója nem csatlakozott rá, bekapcsoltam az enyémben, az egyből ráállt).
Miután az epöl kiadta a 10.1-öt minden ment a megszokott módon. Rengeteg helyről jöttek a hírek és az hogy nem lett belőlle giga szar, az talán annak volt köszönhető hogy nem frissitette le mindenki azonnal. Vagy aki meg is tette annak azt javasolták hogy rakja vissza az egyel előbbi ios-t.
De annyit nem fizettek nekem hogy a Zügyfél telefonjával szarozzak egy teljes napot.

 
https://www.redmondpie.com/tips-to-fix-ios-10-bluetooth-problems-on-iphone/
https://www.valuewalk.com/2016/10/fix-ios-10-bluetooth-problem-tips/
http://www.iphonehacks.com/2016/09/fix-ios-10-bluetooth-problems.html
előzmény: L. Pásztor #178
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 18. - 01:44:55 írta Ryki »

Nem elérhető kero

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 405
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#179 2019. Február 17. - 22:44:33
0
"Ekkor volt az a csodálatos kis baki az almás cégnél, hogy a frissítés elbaszta a Bluetooth eszközökkel való csatlakozást.
Se headeset, se kapunyitás"

Tehát nem az APP volt hibás....
előzmény: L. Pásztor #178

Nem elérhető L. Pásztor

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 910
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#178 2019. Február 17. - 22:34:00
0
Ez annyira durván hangzik, h szerintem nem is  iOS hiba volt, hanem app probléma. Az Alma nem Microfos, nem enged ki olyan oprendszert, amiben olyan durva hiba lenne, h a BT nem megy benne. Ennek qrvanagy viszhangja lett volna annó, a konkurrencia darabokra szedte volna ôket ... de nem volt semmi. Az iOS 10 nálam mindig csont nélkül ment, pedig volt az iPhone mellett okosóra, okos-lakáskulcs, okos-slusszkulcs is rátéve (mert a kulcsokat ha letettem valahova, és utána fél órát kerestem régen).

Szerintem az app volt bugos, ami 9-cel ment, 10-zel meg nem.
Igy én is jártam nemrég az iPad és egy Adonit pixel BT-tollal...  app frissitése megoldotta.

PS: saját börömön tapasztaltam, h mi a különbség az apple és a többi nem apple termék közt. Az apple pen az adonithoz képest nagyságrenddel gyorsabb és pontosabb. De mivel az Adonit tollat a lányomtól örököltem, igy nem hajítom ki ... de csak ezért nem ... :)
előzmény: Ryki #177

Nem elérhető Ryki

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 313
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#177 2019. Február 17. - 20:31:38
0
Nála nem elfelejtette hanem, konkrétan nem működött, nem akart kapcsolatot létesíteni, párosodni.
De mivel olyan nagyon rendes ember vagyok (ez lesz a sírkövembe vésve) kimentem hozzá hogy megpróbáljam elhárítani a hibát. Se az újra párosítás, se a telefon újra telepítése nem oldotta meg azt a problémát. 2 hónap után adott ki az Alma egy frissítést az hozta a megváltást. Ekkor hívtam fel telefonon a Zügyfelet, hogy Na most frissítsed fel és akkor jó lesz. És jó lett.

Vicces volt hogy a nagy "lehordások" közepette mutattam a Zügyfélnek hogy az én telefonomon amin ios 9 volt simán működött minden.
előzmény: L. Pásztor #176

Nem elérhető L. Pásztor

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 910
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#176 2019. Február 17. - 16:09:26
0
Az iOS esetében is, mint más oprendszerek esetében is, az oprencer frissítéskor a BT párositások (is) törlődnek. Ezért "felejtette el" a BT eszközöket.  Az ÜF tájékozatlansága nem gond (sőt természetes), a hülyesége és agresszivitása viszont betegség. Napi szinten tapasztalom én is ...  :(

A MobilArm-ot pedig vissza kell hivni, és akkor leáll.
Ennek lesz nyoma a szolgáltatónál ... (elvben 5 évig).
előzmény: Ryki #175
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 17. - 16:14:50 írta L. Pásztor »

Nem elérhető Ryki

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 313
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#175 2019. Február 17. - 15:00:54
0
Valamennyire témához kapcsolódik. Pár évvel ezelőtt mikor a Apple kiadta az iOS 10-et, pont akkor kérte egy ügyfél hogy tegyünk fel neki egy Bluetooth-os kapunyitót mert folyton összetörte a távirányítót és már sokat költött rájuk.
Feltettünk neki 2 db ot, egyet a nagykapura, egyet a garázsajtóra. 1,5 hónapig szépen működött amikor is ráfrissített az új iOS-re a telefonján.
Ekkor volt az a csodálatos kis baki az almás cégnél, hogy a frissítés elbaszta a Bluetooth eszközökkel való csatlakozást.
Se headeset, se kapunyitás...Persze egyből kaptam a telefont hogy milyen szart raktam fel, hogy 1,5 hónap után szar..
Mivel nem olvasott híreket fingja nem volt arról, hogy a telefon miatt van, sajnos nem értette meg. Az sem tűnt fel neki hogy a kocsi kihangosítója sem megy a telefonnal. Így a kamerarendszer telepítést is buktam nála.      C'est La Vie

Más kérdés: A Seasoft MobilArm Gsm modulnál hogy lehet azt elérni hogy Ne hívja fel a további telefonszámokat ha az első telefonszám felvette a hívást?
A Tellcompaktnál ha nincs beállítva a "nyugtázás kérése" és az első szám felveszi és ott nyom egy "#" akkor nem telefonál tovább.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 17. - 15:09:47 írta Ryki »

Nem elérhető L. Pásztor

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 910
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#174 2019. Február 17. - 09:53:45
+3
Igazad van ... papíron.
Aztán jönnek sokan egyszerűbb, de halál-biztosan működő megoldásokért. Akiknek zuhogó esőben este 11-kor nem nyilt a kapu.  Mert szép az elmélet, ha nincs mögötte biztosan működő infrastruktúra, amikor az építőiparhoz hasonló mentalitású szolgáltató(k) piaci és egyéb helyzetüknél fogva a gyatránál is gyatrább szolgáltatást nyújtanak, amikor még egy hálózat saját magával sem kompatibilis, amikor mindenféle egzotikus nevű öccsóé vett készülékek toldozott-foltozott oprendszerére irt csili-vili app időnként mindenestől eldobja magát ...
Pedig labor szinten, meg még átadáskor is milyen szépen működött!  Hű de f@sza vót, egyszerre tudott mindent!

Ma már windóz10 effektusnak hívják mindezt.
Az informatikai eszközöktől, a gépjárművektől, egészen a biztech rendszerekig is, mindenhol túl-bonyolított,  feleslegesen egymásra épülő, erőforrás-pocsékoló, csili-vili-re hajtó, jól marketingelhető megoldásokat gyártat a marketing.
Elmondom egy 1szerű példán ... miért.
Nézz meg pl. egy DSC1616-ot. A programpontok nagyrészét minden szerelő helytől, időtől, alkalmazástól függetlenül ugyanúgy programoz fel. ÉS nem használja mondjuk a 4/2-es kommunikációs formát. De az attól még sok más hülyeséggel együtt benne van. Ezek miatt a hardver egy része felesleges, a processzor túlméretezett benn, a  memória fele felesleges, a benne futó szoftver egy része is felesleges, a letöltő program egy része ezek miatt szintés felesleges. Így készül egy hardver-szoftver, aminek alsó hangon fele felesleges, mert a felhasználók mondjuk 98%-a sosem használja. Viszont pénzt ad ki azért mert nem használja. Mellette folyamatosan létrejön és hízik egy már-már alig kezelhető méretre nőtt szoftver-monstrum, mely így a (ki)tesztelhetetlensége miatt egyre több bug-gal rendelkezik. Aztán teszteltetik a felhasználóval, hadd szivjon ő vele ...

Nem a biztech-ben van ez, ezt a sz@r elvet mindenhol megtalálod. Ma már alig lehet találni autót normális sornégy, sor-hat, V6 , vagy V8 szívó motorokat, melyek gond nélkül elmentek 400-500e km-t. A fentiek szellemében az 1 literes, 100ezret pörgő 1-2 turbinás vackokat nyomják, sáv-elhagyásos, kanyar-fényes, kettős lend-tömeges, 3 katalizátoros, média-lejátszós, nav-os, csili-vilis vackokra, melyekre 3 éves koruk után rá kell költeni annyit, amennyi az újkori ára volt ...   És megmagyarázzák a környezetvédelemmel, mert miközben azon erőlködnek, h a kibocsátás pár grammal kevesebb legyen, az ehhez legyártott és beépített felesleges cuccok 3x nagyobb öko-lábnyomot hagynak, mint amennyi a megtakarítás. Ezt adja nekünk a marketing ...

Ez a windows10 effektus (de igaz az androidra is), nem optimalizált szoft, nem adott hardverre írt szoft, mely a kényelme miatt az idők folyamán kezelhetetelenül nagy és bugos monstrummá gyarapodott. Mert h kényelmes legyen, fusson a mosógéptől a rajztábláig ... a féltéglától az szerverekig mindenen-demindenen. Fut is ... egy ideig. Aztán jön a  rengeteg szívás, ami miatt komoly munkára használhatatlan, hacsak valaki 5 percenként nem ment mindent ki külső adathordozóra. Feleslegesen veszünk az asztali gépekbe 8gigát, feleslegesen rohangálunk 2gigával a kezünkben ... mert valahol valakik az erőszakosnál is erőszakosabban akarják lecserelétetni az egyébként (biztosabban) használható hard- és szoftvereket, hülyítve az embereket a trendi cuccokkal. És sok alkalmazás-idegen készüléket terveztet és gyártat, mint pl. rádiós rendszerek a biztech-ben, ami által a biztech nem biztech, hanem csak bizonytalanság-tech ...  :) Ezt itt a fórumon is számtalan kérdés bizonyitja, amikor emberek tucatja nem érti, h néha (ismétlem: néha) miért nem működik (biztosan).

Sok ipari alkalmazásban még Win7 fut (az utolsó komoly munkára alkalmas billgécc termék), pénzjegykiadó autómatákban még sok helyen XP, etc, etc, etc. És itt nosztalgiával gondolok vissza a 90-es évek elejére, amikor pl. egész italtöltő automatákat, hídmérleg elektronikákat, gázfogadó állomások vezérlését futtatunk DOS alatt (atom-biztosan) 640kB tört részén.           

A népek nagyrésze megy a divat után. Veszi amit a merketing tol a képébe. De vannak emberek, akiknél a sorrend nem egyezik a mainstream-mel. Akiknek fontosabb az atom-biztos működés, mint a csili-vili kényelem. Erre értettem minap, h az emberek a pénzükkel szavaznak.   

Na, látom, kicsit hosszú lett... elnézést mindenkitől. Nem tom mennyire ment át a lényeg ... remélem egy picit talán igen. Nem vitaindítónak szántam, nem is akartam az észt osztani, csak leírtam hosszú évek észrevételei és tapasztalatai összefoglalását.

PS, csak eXtrának(!):  nem én vagyok az egyedüli aki így látja. Az Apple pár hete végleg elállt a szándékától, h valaha is egyesitse oprendszereit, és nekiállt kigyomlálni a (majdnem) felesleges alkalmazásokat az iOS-ből és OSX-ből, csökkentve ezzel a hardver igényt, a fogyasztást, a szoftver bug-ok lehetőségét és a termékek árát is.
 
előzmény: eXtra #173

Nem elérhető eXtra

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 1 438
Re:Milyen GSM modult vegyek?
#173 2019. Február 16. - 16:12:56
+1
Nem kell app !!!]

Laci, ezzel nem értek egyet. A legolcsóbb kapunyitókkal szemben az IP alapú vezérlőknek több előnyük is van, amit az ügyfelek egyre inkább szeretnek és használnak:

1. Akkor is tudsz kaput nyitni, miközben épp telefonálsz! Ülsz az autódban és telefonbeszélgetés közben rákoppintasz a főkérnyőn egy widgetre és már nyílik is a kapu... Ráadásul a hívásfelépítéssel szemben gyorsabb is a mobilnetes vezérlés, ezért aki egyszer megszereti, utána a rácsörgetést már csak backup funkcióként fogja használni. Az emberek azokat a kompromisszummentes megoldásokat szeretik, amikhez nem nekik kell igazodniuk, hanem a technika igazodik hozzájuk! ;)
2. A vezérlőre online rácsatlakozhatsz és megnézheted, hogy kik/mikor mit csináltak és mi történt (minden esemény és állapot egyszerűen elérhető, így a telepítőnek is könnyebb dolga van), de ha eccerűbb júzer vagy, akkor beállított időközönként automatikusan is megkaphatod az eseménylistát emailben. Az egzotikus szintaktikájú sms parancsokat sosem szerették az ügyfelek (akkor se, ha előre megírtam és csak küldenie kellett volna!), de ha az okostelefonjukon van egy könnyen és egyszerűen használható app, akkor szívesen használják az extrákat is. Olyan ez, mint egy parancssoros felület és a modern GUI közötti különbség: lehet retrózni a parancssorral, de az emberek többsége az egyszerűbb és gyorsabb grafikus interfészt szereti használni... :)
3.  A megcsörgetős rendszerekkel csak egy valamit tudsz vezérelni, míg az IP alapúval több független kimeneted is lehet. A rácsörgetős nulla biztonságú vezérlésekhez elméleti lehetőség a rejtett számmal meghúzatható 2. relé, de annak eléggé korlátozott a felhasználói köre, ezért én pl. soha nem is használtam...
4. Sokfelhasználós bonyolultabb helyeken app/software nélkül lehetetlen kézben tartani egy rendszert, ezért a telepítőnek és a júzereknek is szükségük van a felhasználó- és telepítőbarát szoftverekre.

Nálam magánszemélyek is egyre gyakrabban rendelik a komolyabb tudású vezérlőket, de cégeknek már ajánlatba se teszek mást, mert a HASZNÁLHATÓ többlettudásért mindenki szívesen fizet egy picivel többet.  Egy darabig még nyilván lesz piaca a HD ready TV-knek is, de a vásárlók többsége már a full HD és 4k termékeket választják, mert a nagyobb élvezeti érték megéri nekik a felárat... 8)

Példa: Tavaly egy iskola kapuját motorizáltam, de egyúttal okosabb vezérlőt is kapott. A motoros nagykapu mellett van egy biciklisek által használt kiskapu, amit a diákok csak a beállított időablakokban tudnak nyitni. A felhasználókat és a jogosultságokat a helyi informatikus szerkeszti. A kapu távol van a portától, ezért tettem fel egy csengőt, amit ha megnyomnak, a portásnak push üzenet megy a telefonjára. A portás olyankor ránéz a kamerán, hogy melyik kaput kell nyitnia és beengedi akit kell (a külső kapukhoz nem kértek IP kaputelefont, de a főbejáratnál az is van...) vagy megvárja, hogy az ismeretlen jövevény besétáljon hozzá. :) A kapuvezérlő doboza szabotázsvédett, ezért ha valaki esetleg szétszedi, már jön is az email a telefonomra - így kicsit bonyolultabb "backdoor távirányítót" hekkelni a rendszerbe... ;) A motoroskapuhoz kértek egy kültéri tűzkulcs szekrényt, hogy extrém esetekben is bármikor lehessen nyitni a kaput. A tűzkulcsszekrény nyitásáról vagy üvegének betöréséről emailben azonnal jön értesítés. Az eseménylista hetente automatikusan kimegy emailben az igazgatónak, így ő is ellenőrizhet mindent. Az első félév utáni tapasztalatok tökéletesek és mindenki szereti használni a rendszert.  ::halas::

Oké, ezt a vezérlőt elég alaposan "kimaxoltam", de egy átlagos családi háznál is hamarabb választják az "appos vezérlőt", mert a többletfunkciókban mindenki talál magának valami olyan extrát, amiért az megér neki egy kis többletköltséget! :) ;)
előzmény: L. Pásztor #166

 

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!