0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
Kedves kollégák! Javasolom, hogy akinek módjában áll írja le a tapasztalatát egy-egy kameráról. Nem egy helyen vásárolunk, nem tudunk minden kamerát kitapasztalni, talán még nem is hallunk egy-egy típusról. Akinek módja van, készítsen felvételt az ISO12233 tesztábrával, valamint valós képet nappali és éjszakai körülmények között. Én egy A2 méretű nyomatot készítettem egy ISO12233 ábráról, minőségi papírra. Ezt felkasíroztam egy PVC lapra, és ezzel tesztelem a kamerákat. Az ábrát kb 100 lux fénnyel világítom meg, A kamerát úgy állítom be, hogy a sarkai a 4:3 illesztési pontokhoz essenek, lehetőleg ne legyen perspektívikus torzítás (a kamerát az ábra középvonalába helyezem el) Az objektívet a legnagyobb fókuszhoz állítom. A vizsgálathoz AG Neovo X-17AV, és NEC LCD3000 profi monitorokat használok. A kábel egy jó állapotú 4m hosszú RG59MIL17 koax.A monitor képét egy Canon EOS400D géppel lefotózom, igy jelentéktelen minőségromlással lehet számolni. A fényképezővel az eredeti ábrát is lefotóztam, és mondhatom, hogy 1600 soros felbontásig ez a módszer megfelelő.Esetleg közösen kidolgozhatnánk egy listát, hogy milyen szempontok szerint vizsgálódjunk. Várom a javaslataitokat.