Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Távfelügyelet
»
PCS200 miért küld magának is SMS-t?
Nyomtatás
Oldalak:
1
[
2
]
Összes
Szerző
Téma: PCS200 miért küld magának is SMS-t? (Megtekintve 7496 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
Re:PCS200 miért küld magának is SMS-t?
2012. Szeptember 15. - 08:37:08
+1
" ... Azt pontosan nem is értem, hogy magának küldd, mert saját magának egy mobilszám sem tud sms-t küldeni..."
Ez sajnos nem igaz. Meg tudom mutatni olyan (SMS-404, általunk évekkel ezelőtt) fejlesztett készüléken, hogy a lúzer hogyan adta meg a készülékben lévő SIM számát is az értesítendők között. Valamint a készüléken beállította az sms továbbítási funkciót. Innentől a modem végtelen ciklusba került, mert a saját maga számára beérkezett sms-t továbbította saját maga számára ... Kb. 3 hét alatt generált másfél millás számlát, és a T be is hajtotta rajta, annak ellenére, hogy a T-nél a számlafigyelés (mert van ilyen is) nem állt a helyzete magaslatán, mivel 100e ft felett automatikausan értesítenie kellett volna az előfizetőt ...
Ma már természetesen minden GSM termékünk védve van ezek ellen ...
A másik az, " ...hogy honann tudja a GSM a saját számát..."
Tudhatja. Le tudja kérdezni. Nem 1szerű, de le lehet kérdeztetni. Nálunk soxor vita téma volt, h a készülék figyelje-e h kicserélték benne a SIM-et és értesítse-e az előző értesítési számot. De aztán mindig arra a következtetésre jutottam, h a gyártónak semmi köze ahhos, h hol milyen ÜF vs szerelő karbantartás/vita/harc/etc... folyik, kinek van igaza, kinek nincs. Nekünk ebbe nem kell belefolyni, és kész. Jól gondolom ?
előzmény:
mountainman #7
mountainman
Ős tag
2012. Szeptember 15. - 08:01:41
0
Tudtommal lehet olyan opció, hogy a sikeres sms küldésről a szolgáltató küld visszaigazoló sms-t.
Azt pontosan nem is értem, hogy magának küldd, mert saját magának egy mobilszám sem tud sms-t küldeni. Szerintem. Mint ahogy saját magadat sem tudod felhívni.
Érdekelne az a híváslista, amin a szolgáltató pénzt kér a saját számomra küldött sms-ről.
Szerintem van még valami info, amit félre vagy rosszul értelmezel.
De a megoldásra nagyon kíváncsi vagyok!
előzmény:
bleker #1
kovacsger
Kezdő tag
2012. Szeptember 14. - 21:44:00
+1
Sziasztok!
Honnan tudja a saját telefonszámát a rendszer?
előzmény:
L. Pásztor #5
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2012. Szeptember 14. - 13:28:12
0
Azt könnyen kifigyelheted: ha tudsz áramot mérni (az áramfelvételből látszik mikor dolgozik a GSM.
Először élesítesz, azaz megkapja az smst - ezt látni fogod. Megvárod még elküldi - ezt is látod az áramból, aztán tápot el, és ő már nem tudja megkapni a saját sms-ét...
SIM kártya ki, bele egy kézi telefonba, és bekapcsolás után pár perccel megkapod a riasztó által elküldött sms-t.
Aminek vagy lesz így értelme .... vagy nem. De legalább látod a tartalmát. Amiből esetleg lehet következtetni az okokra.
előzmény:
bleker #4
bleker
Kezdő tag
2012. Szeptember 14. - 12:36:55
0
Nálam csak akkor jelentkezik, amikor SMS-el ki-be riasztózom a rendszert, ilyenkor 1-1 SMS-t küld.
A gond, hogy saját magának küld SMS-t, amit nem továbbít sehova az eszköz nem támogatja a bejövő SMS továbbítását), így azt sem tudom, hogy mit tartalmaz.
előzmény:
L. Pásztor #3
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2012. Szeptember 13. - 15:16:43
0
Nem ismerem a szóban forgó cuccot, de talán tudok segíteni ...
A MobilGate-08 GSM-es kapunyitónk (mivel olcsóbb, mint 3 távirányító és rengeteget elvittek már) esetében többször hívtak a felhasználók, h rácsenget, szépen nyitja a kaput, majd érkezik egy "error" azaz hiba tartalmú sms is ...
Kipróbáltuk labor szinten 1234-szer és semmi. Szolgáltató tesztkártyáitól kezdve a közönséges SIM kártyákkal is gazdaságoséktól, merthogy a legkisebb is számít, mert abból van a legtöbb. Megint semmi. Aztán egy ismerős szerelő visszahozta, SIM-estől, h csesszünk vele valamit, mert fogy a lóvé a kártyáról ...
Kiderült, h ha valaki más rácsenget, és az nem veszi fel (mert enm jogosult a kapura), vagy a GSM nem kapcsolható, akkor a szolgáltató nyom vissza neki egy sms-t. A kapunyitó számára ez lehet parancs sms, a benne szereplő telefonszámot vette alapul, és megfelelő beállítás mellett továbbította a felhasználó felé ... Viszont ez csak a T feltöltős esetében volt eleve bekapcsolt szolgáltatás, a többi SIM esetében nem jelentkezett, és sokáig nem vettük észre. Szó-szó volt vele tökölés, mire kiderült, h minden ilyen vacak másodlagos szolgáltatást tiltani kell a sim kártyán, és szent a béke.
Csak úgy a partvonalról, az agymenés szintjén: nem lehet, h nálad is valami ilyesmi lehet?
Kap valahonnan egy fals hívást és jön az sms a nem fogadott hívásról ?
Nekem gyanúsan hasonlít rá ...
előzmény:
bleker #1
bleker
Kezdő tag
2012. Szeptember 13. - 14:28:23
0
Sziasztok!
Nos semmi válasz?
Ti még nem találkoztatok ilyen problémával
Üdv.
bleker
Kezdő tag
PCS200 miért küld magának is SMS-t?
2012. Augusztus 25. - 10:16:48
0
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a PCS 200 modul (amikor SMS hatástalanítást ill. éllesitést használok), saját magának is küld SMS-t.
Ezt a szolgáltatótól kapott részletes híváslistáról tudom. A szolgáltató nem talált semmilyen hibát az ő részükről.
A kérdés: Mért küld saját magának a rendszer SMS-t?
A központ: DIGIPLEX EVO192 V2.01
Üdv.: Bleker
Nyomtatás
Oldalak:
1
[
2
]
Összes
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés