Ha már az a megtiszteltetés ért, h meg lettem szólítva ... meg az is igaz, zsigerből majdnem beírtam, h hülyeség és nem működhet, aztán szerencsémre elgondolkodtam egy kicsit, és bedrótoztam egy modult ...
Tanulsága: bármennyire is hülyén hangzik, lehet 5 db riasztóközpontot párhuzamosan a Tip-Ring -re bevinni. Ehhez csak az kell, h minden központ kérje a tárcsahang figyelést, illetve megfelelő GSM modul kell. (Ez itt vagy a reklám helye, vagy nem - de nekünk több típus is ilyen, és Enigma protokol szerint beszélgetnek)
Szóval kicsit csaltam, mert csak 3 db központ volt kéznél, de rátettem még 2 mezítlábas telefont is, és kézzel beemeltem meg belehallgattam. A műsor úgy ment, h 1 db modul beemelt és elkezdett kommunikálni. A másik is akart és beemelt. Mivel nem hallott vonalhangot, így letette. Aztán próbálta ismét. De ezalatt az előző lekommunikált és letette, így a következő kezdhette a saját mondókáját. Az a vicc, hogy ha egyszer egy elkezdett kommunikálni, és a másik 4 is be-beemelgetett, akkor is rendben lement a műsor.
Namost erről azért mindenkinek lehet saját, akár nagyon is különböző véleménye. Nekem az, h egy ilyen kísérlet az maradjon csak meg kísérletnek, mert ez egy nagyon-nagyon erőltetett megoldás. Ahány GSM modul, kívülről hasonlóan, de belül sokféleképp működnek, ezért a többiről nem is tudok nyilatkozni. Az biztos, h a mi eszközeinkkel mindenképp működik, mert minden feltétel adott hozzá. És még talán instabilnak sem mondanám, mert mindig működik, de üzemszerű használatra ... valamiért soha és semmiképp sem tenném. Meg aztán, irgum-burgum, kedves szerelő kollégák, tessék csak szépen vásárolgatni, és nem a GSM modulokon takarékoskodni ...
Komolyra fordítva: lehet más modulokkal is működne, de egyik konkurrencia modulja sem áll rendelkezésemre. Akinek van, az kipróbálhatja ... és ha lehet, ossza meg velem (is) tapasztalatát.