Optexet, Pulnixot (most már Takex) is túl kell méretezned. Nyúltam bele olyan rendszerbe, ahol az 40m-es Optexeket ide, közel 40m-re rakták fel és állandóan riogatott, telepítő meg szürke szamár a ködbent játszott. Csere 60m-esre és OK. Más kérdés, hogy a többit sem nagyon finomhangolták, azokat is össze kellett normálisan lőni.
A kültéri védelem egy elég érdekes dolog, ha rendesen akarod megcsinálni, magyarul nem oda akarsz "haza" járni a folyamatos riogatások miatt. Az ügyfelek nem veszik tudomásul, hogy a kültér egy jóval ingergazdagabb környezet, mint egy bezárt szoba és jó eredményeket csak jó minőségű eszközökkel lehet produkálni. Az Optex/Takex megbízhatóan működik fűtés nélkül is ködben, hóesésben, gond akkor van, ha elé lapátolják a havat, mert ilyen hibára is mentem már ki.
Én csak a 2 japánt használom, azt viszom aláírom Neked, hogy mindeki szívja a fogát, mikor meglátja az árajánlatot. Ha meg tudom győzni, hogy a mögöttes műszaki tartalom több, mint a rizsföldeken készült tizedannyiba kerülő csodákon, akkor szerencséje van. Ha nem így járt, valaki majd összerak neki egy olyan rendszert, amit 1 hónap elteltével nem fog használni a sok indokolatlan riasztás miatt.