Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Szakmai kategória
»
Általános szakmai témák
»
Kontármentes övezet :-)
Nyomtatás
Oldalak:
1
[
2
]
3
4
...
8
Szerző
Téma: Kontármentes övezet :-) (Megtekintve 19515 alkalommal)
0 Felhasználó és 11 vendég van a témában
samli
Kezdő tag
Re:Kontármentes övezet :-)
2017. Február 25. - 08:31:41
0
Amennyiben a doboz fedelére (ajtajára) gondolsz, akkor nem. A szabvány úgy rendelkezik, hogy az ajtót csak akkor kell külön földelni, ha azon erősáramú szerelvény kerül elhelyezésre (kapcsoló, jelzőlámpa stb.).
handras
Szakember
Ős tag
2017. Február 25. - 07:51:25
0
És a doboz tetejére is átvezeted?
előzmény:
czegany #68
czegany
Szakember
Ős tag
2017. Február 25. - 01:48:23
+2
Já! A coboz mindkét oldalán körmösalátét, anya, saru, anya.
nics 100 HUF, és nincs két perc. A legtöbb esetben lyuk is van, nem kell fúrni. Akkór csak 1 perc.
előzmény:
handras #67
handras
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 21:02:30
0
És, akkor mindíg fúrsz egy lyukat a dobozra, átmegy a csavar, körmösalátét, saru, körmösalátét, anya?
előzmény:
czegany #58
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 20:51:35
0
Én akkor is két kábelt húzok, ha a fal két oldalán egymásnak háttal van a két eszköz. Csak akkor megy egy kábel, ha egymás mellett van két infra. Behúzni a két kábelt pont annyi idő, mint egy kábelt. Kiépítéskor sem csak számolt mennyiség+20% kábellel indulunk el, hanem annyi bunddal, hogy ne okozzon gondot, ha egyszerre 6-8 kábelt is kell húzni egy irányba. Ha csövezni kell, akkor megtervezünk mindent előre, és megfelelő átmérőjű csövet elő is írunk. A 10-12 eres kábeleknek is van létjogosultsága, csak nem ezeknél az eseteknél. Továbbá, az érzékelőkhöz mindig 6 eres kábelt használok. Négyeres kábelt infrához soha, csak nyitáshoz szoktam.
De ha szeretsz kötni, akkor szíve joga mindenkinek, hogy építi ki a rendszert. Felőlem akár egy húszeres kábellel is körbekerülheted az egész objektumot, ha úgy esik jobban.
Én így szeretek dolgozni, nem akarom senkire sem ráerőltetni a saját dolgaim. Csak tapasztalat, hogy az átvett rendszerek döntő hányadában mindig azokkal volt baj, ahol felfűzött érzékelők voltak. Főleg, ha valamilyen oknál fogva odébb kellett rakni a köztes eszközt. Szopás a köbön, mert kapásból minimum egy Y kötés, amit ugye illik szabotázs védetten csinálni, plusz a rengeteg elpazarolt idő. És ebből ha nekem kell kiépíteni valamit, nem szoktam engedni, max. elengedni az ügyfélt.
Amúgy 6 eres kábelen ha nagyon akarnám egyes rendszereknél akár 6 zóna is elmehetne, duplikált paralel eol kötéssel (láttam ilyent, és javítani kellett egérrágás miatt. Drága volt a munkadíj
előzmény:
Ryki #63
«
Utoljára szerkesztve: 2017. Február 24. - 20:54:58 írta syn7h37ic
»
Ryki
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 20:26:18
0
Nem kell hogy a központ dobozban levő fázis legyen a ludas..
Találkoztunk olyannal hogy a központ dobozt rögzítő 4 csavarból az egyik megsértette a doboz mögötti falban menő fázist.
Az volt az érdekes hogy amikor kiakartam csavarni a doboz oldalából a csavarokat hogy kinyissam, a kezemben levő fázis ceruza elkezdett világítani.
előzmény:
czegany #61
bcslaci
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 20:25:34
0
Három?
Akár 8 is, ha muszáj
előzmény:
Ryki #63
Ryki
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 20:14:25
0
Nem tudom ebben a felfogásban akkor teljesen felesleges a 6,8,10,12 eres vezetékek létjogosultsága...
Ha van két szoba egymás mellett és az érzékelők azonos falon vannak akkor miért kellene mind a kettőhöz külön vezeték?
Szerintem ezt nem spórolásnak hívják. A spórolás ott kezdődik ahol mondjuk egy 4 eres vezetékre 4,5,6 stb darab érzékelőt sorosítanak be.
Egy 6 eres vezetéken 3 érzékelő nem hiszem hogy ebbe a kategóriába esne.
előzmény:
syn7h37ic #37
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 19:14:11
+3
Nem semmi
czegany
Szakember
Ős tag
2017. Február 24. - 10:51:05
+2
Szia!
Ha a korábban küldött képet megnézed, azon is a kaputelefonos (bal oldali) dobozt.
A fázis (barna) kábel, gyönyörűen "simul" a fém doboz oldalához. Ha ez a kábel el kezd melegedni,
és sérül a szigetelés, festés, már ott is a fázis a fémházon. Ha ez valakit agyoncsap.....
De ott is a földelőkábel vége, csak rögzíteni kellene megfelelően a dobozhoz. Pár perc munka és kis odafigyelés.
Persze mindenki úgy szerel, ahogy akar, nem vagyok villanyszerelő, de nálam a fémdoboz földelése alap.
előzmény:
SLC #59
Nyomtatás
Oldalak:
1
[
2
]
3
4
...
8