Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Távfelügyelet
»
DSC PC1616 kommunikációs probléma
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
3
[
4
]
5
Összes
Szerző
Téma: DSC PC1616 kommunikációs probléma (Megtekintve 17129 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
mountainman
Ős tag
Re:DSC PC1616 kommunikációs probléma
2013. Március 28. - 23:04:00
0
Egy tipikusan amerikai mondáson viszont érdemes elgondolkodni: minden annyit is ér, amennyibe kerül. Mert nincsenek csodák ...
Ha ez így lenne, akkor egyszerű lenne az életünk!
De mivel ámerikai mondás, bocsánatos bűnként kezelem a mondatot.
Egy Digiplex mai árát nézve, akkor egy ez gagyi központ.
Le is cserélem egy ..........-ra,re.
előzmény:
L. Pásztor #9
vlezlee
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 21:36:50
0
Nos a mai fejlemények:
- DLS-el letöltöttem a központ programját (nem tudom ki találta ki ezt a dls5-öt de büntetésként használtatnám vele 2 évig napi 8 órában, hogy nagyon finoman mondjak róla véleményt)
- központ hard reset, majd dls-el szoftver vissza, eredmény semmi
- hard reset majd kezelőről újraprogramozás 0-ról, eredmény semmi
Így végül szóltam a telepítőnek, hogy jöjjön ki és csináljon valamit a szutykával, mert ez így nem jó.
Ui: A pasi hang alapján 50 körüli lehetett és hüledezett, hogy ő még sosem programozott kommunikációt és nem tudja hogy kell (NO COMMENT), zónákon szimpla EOL, 6-os zóna szabotázsnak felhasználva... Inkább nem mondok semmit :/
vszilard
Kezdő tag
2013. Március 28. - 19:38:43
+1
Sziasztok, most regisztráltam ide, és próbálok segíteni, elég sok DSC-t programoztam fel, szerintem ami fontos a 015-ös szekcióban a 7-es vonalfigyelést tiltani kell, és minden kommunikáció szekció változtatás után 902 - 903 címen melegresetelni kell, ez az összes típusnál működött nálam.
előzmény:
vlezlee #1
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 18:34:03
0
Yesss. Padisah mondta ki a lényeget.
A programozás utáni reset azért kell, h a processzor a flash, eeprom, stb. tárolt adatokkal kezdjen működni !
Ez azért van, mert minden processzor szoftja úgy van megírva, h az un. változók (itt beállítások) egy része bekapcsoláskor vagy resetkor betöltődik a RAM-ba, utána a RAM-ból fut, és nem mindig a flash-t olvassa. Ha most valaki programoz, akkor lehet, h a flash átíródot, (mert a programozás erről szól) de a központ még a régi változókkal( beállításokkal) vagy azok egy részével fut. Ekkor a cuccot magára hagyják, akkor egy idő múlva (ami lehet 5 perc vagy 5 hónap is) valami miatt resetel (belső szoft hiba, hálózati zavar, stb), és onnantól fog csak az új beállításokkal futni. De ha valaki a programozás után nem resetel, akkor a programozás előtti állapotok (vagy annak egy részével) futó központot teszteli, majd hagyja magára. Így viszont honnan tudja, h hosszú távon hogy fog a központ működni
Most persze jöhetnek hangok, h x központtot nem resetelték prog után és mégis kr. után 1000 évvel is müxik. Lehet, mert ahány központ, annyi szoft. Egyet (nagy valószínűséggel) ki lehet jelenteni: az ilyen rendszerek szoftjaiban (nagy valószínűséggel) mindig marad 1-2 apró hiba. Amitől általában 99.999%-ban müxik rendesen, de még is ott van. Ennek oka az, h a szoft megírása mondjuk 2 hónap, a TELJES kitesztelésére meg mondjuk 2 év is kevés lenne ... senki sem fogja megvárni pl. h az egy hétre beállítot tesztkód egy hét után elmegy-e. Ilyenre nincs idő sehol, lepróbálják 1 órával, azzal ment oszt ráfogják, h akkor 1 héttel is megy. Ezért megy minden a piacra kisebb hibákkal, jó gyártótól kis hibákkal, rossz gyártótól meg hatalmas bug-okkal. Pro és kontra millió példát és központot lehet mondani, de ebbe nem megyek bele.
Egy tipikusan amerikai mondáson viszont érdemes elgondolkodni: minden annyit is ér, amennyibe kerül. Mert nincsenek csodák ...
A tanulság: resetelni mindig mindent kell. Nem csak riasztóközpontot, hanem TV-t, DVD lejátszót, videot, PC-t (telepítéskor soxor), mobiltelefont (pl. Androidot soxor, iPhone-t kevesebbszer), és minden elektromos kütyüt, amiben elmenthető beállítások vannak ...
előzmény:
vg #4
Lacy
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 17:38:08
+1
ez a táp el és vissza még az esprit 728 3.1 verziónál keletkezett dolog, mivel az csak akkor jegyezte meg a pgm programozását, azaz működött a programozásnak megfelelően ha ez a táp el és vissza meg volt.
De nagyon nincs rá szükség az új központoknál már, a régi Spectrák sem voltak hepciásak erre, az újak meg még annyira sem, bár ha pc és kézzel és újra pc és sokminden van akkor képesek kicsit megzakkanni no meg a DGP-k is, és akkor jól jön egy ilyen, de ez nem mindennapos.
A dsc meg szimplán ótvar
nekem volt, hogy kimentem felprogramozni ügyeletre egyet, minden be volt állítva, rádiós vevővel 2 pir, felszedtem a laptopra, aztán hozzáírtam a jelentéshez a szükséges dolgokat, teljes letöltés indít, és onnantól nem látta a rádióvevőt na meg a pireket.
Úgy másfél órás játszás után, meg 3 reset után sikerült megoldani a sokadik újratöltéssel a dolgot.
Igen, mielőtt még rákéreckedik bárki, volt modul reset is meg felismerés is.
padisah
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 09:55:13
0
Ha pl. zónát, vagy kommunikációt módosítok, akkor _mindig_ újraindítom a központot teljes tápelvétellel.
(Pyronix és DSC)
előzmény:
vlezlee #6
vlezlee
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 08:58:01
0
Itt a pont, anno 98-ban summit 3208-asokkal kezdtem a szakmát, ott előfordult, hogy programozás után nem az új paramétereket használta a központ.
előzmény:
padisah #5
padisah
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 08:25:24
0
Én úgy gondolom, hogy a táp el-visszának nem az a célja, hogy rögzítse a memóriában, hanem az, hogy a memóriában rögzített új paraméterekkel induljon újra a központ. Ha nem indítod újra, nem vesz figyelembe minden változást.
előzmény:
vg #4
vg
Szakember
Ős tag
2013. Március 28. - 07:17:25
0
Ezek szerint belehallgattál a kommunikációba, hogy tudod nem tárcsáz. Akkor csak maradt valami a programban ami miatt tárcsahangot vár, vagy egész egyszerűen egy táp el-visszánál sikerült leültetned.
Próbálj egy következő táp elvételt, ha nem jön be reset és újraprogramoz. Sokszor jártunk már így DSC-vel, hogy minden érték fasza mégsem kommunikál. Majd reset-et követően tökéletes.
És hogy megrázzam a pofonfát is
: - én még nem találkoztam olyan dokumentált és megismételhető táp elvét- visszaadással ami ténylegesen jó lett volna arra, hogy a beírt, módosított adat rögzítésre kerüljön a memóriában. Baromi sok hozzáértőtől? hallottam már, hogy ezt kell csinálni Summitnál, stb. de ebből eredő hibát ami tuti abból adódott, hogy vki. nem csinált programozást követően táp el- visszát, még sosem tapasztaltam.
Tán L. Pásztor leírja, hogy van-e ennek bármi létjogosultsága avagy faszság és lebontunk egy mítoszt, de én nem tudok olyan memóriáról ami full tápelvételre rögzítene riasztókban.
Ja és ne másról kezdjünk el beszélni (pl. satelbe flash-be kell menteni, különben táp el után előző prg. jön vissza) hanem kifejezetten CSAK ERRŐL
előzmény:
vlezlee #1
vlezlee
Szakember
Ős tag
2013. Március 27. - 21:04:49
0
Természetesen, megadtam a rendszer azonosítót is, 4 digit, utolsó 2 digit "FF" és a partíció 1 azonosítóját is.
előzmény:
Lacy #2
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
3
[
4
]
5
Összes