Szerző Téma: konnektorra kötés  (Megtekintve 19191 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vg

• Szakember
  • Ős tag
Re:konnektorra kötés
#17 2014. Január 23. - 05:49:54
0
Vagy egyszerűen szar volt a WAGO és nem fogta valamelyik szálat rendesen és ettől elmelegedett. 99%-hogy nem szerelői hiba, hacsaknem 1mm-t fogott csak a WAGO. Ez egy szabályos és szabványos kötés- szerintem. Emiatt nem vehető elő a kötést végző egyed ( a fenti kivételtől eltekintve). 8)
(mondjuk az a szig.szalag nem tudom mi ott a háttérben és azis érdekes, hogy az egyetlen különböző WAGO füstölt el. Itt érdekes lehet még a biztosíték/WAGO terhelhetősége is)
előzmény: papppapa #16

Nem elérhető papppapa

• Törzstag
#16 2014. Január 22. - 22:21:43
0
Érdekes hogy a null ág égett szét .szerintem 3 fázisú lehetett a rendszer és a központi nulla egy esetleges kontakt hiba miatt "elment"vagy megnőtt az ellenállása aztán ennyi .Esetleg csak az alu miatt megnőtt az ellenállása , ennek azért hangja is kellett hogy legyen már a leégés előtt de legalább volt falfűtés .
előzmény: jachner #15

Nem elérhető jachner

• Kezdő tag
  • **
#15 2014. Január 22. - 21:43:24
0
gondolom ha úgy döntök h a konnektorba kötöm direktbe wagóval és az a szar tűzet okoz, engem vesznek elő... akkor már nyugodtabban alszok a villásdugóval.
ok tudom a képen alu vezeték van, de ha ez van akkor ez van.
előzmény: vg #8

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#14 2014. Január 22. - 21:02:57
0
remélem :)
előzmény: papppapa #12

Nem elérhető papppapa

• Törzstag
#13 2014. Január 22. - 21:02:48
0
Nekem konkrét esetem volt amikor a villanyász pusztán vezeték spórolásból az álmenyó felett belekötötte a klíma kábelébe a helyett hogy a betáp szekrényig vitte volna a vezetéket .Kb 5 fm plusszban .Aztán amikor már 4 szer voltám  6+Áfa-ért üvegbiztit cserélni akkor a tulaj elintézte az átkötést sos-ben .Sajnos azóta nem kellett mennem cserélni .
előzmény: r2d2 #10

Nem elérhető papppapa

• Törzstag
#12 2014. Január 22. - 20:59:19
0
Bocsi időnként fel kell lapoznom az Értelmező kéziszótár-t de tökéletesen igazat adok neked , már amennyiben jól hámoztam ki a lényeget .
előzmény: Lacy #11

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#11 2014. Január 22. - 20:50:58
0
ajaj messze van ez a való világtól (már nem az rtl-étől :) )
ha lehet akkor a fali kötődobozba köt a nép, aaz a konnektoros dolog inkább kényszermegoldás.
De ammyira nem szabálytalan, hiszen elég gyakori hogy egy konnektoraljzatból megy pl egy másikba át a vezeték duplán van ugye a csavar alatt a derót.
Itt annyi a különbség hogy nem a falba megy vagy csak egy kicsit :) utána előjön onnan a riasztó miatt.
Az a szépséges elképzelés, hogy a villanyos ember húzzon ki új drótot a riasztónak, ráadásul külön biztosítékkal, az szép álom
Nekem már ment el szerelésem amiatt hogy a villanyszer józsiúr.. nem volt hajlandó a riasztónak bevésni a csöveket a falba a felújításkor( noha előre le lett tárgyalva hogy ez is az ő dolga lesz), de mivel össz vissz 2 hét volt a bót teljes reinkarnációjára a tulaj meg megkérdezte hogy mi be tudjuk-e vésni a csöveket, mindezt hétfőn a kezdés napján délelőtt, úgy hogy arra a hétre már tele volt a naptáram, így mondom hogy nem.
Erre mi történik?
Nem a villanyszerelőt rúgta úgy ..csán hogy repüljön, hanem helyettem keresett egy egeret aki otthon malmoz mert baromira ráért ha másnap már tudott kezdeni vésni falat.
Monnyuk én akkor sem véstem volna mert nekem nem ez a munkám, de nekem is van villanyész barát aki megcsinálta volna na de az sem így másnapra...
na kicsit elkalandoltam :)
előzmény: r2d2 #10
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 22. - 21:01:35 írta Lacy »

Nem elérhető r2d2

• Szakember
  • Teljes tag
#10 2014. Január 22. - 20:35:33
0
Elméletben, nem úgy van, hogy aki nem villanyszerelő / villamosmérnök, az hozzá sem nyúlhatna a 230V-os hálózathoz ?

Elektronikus vagyonvédelmi papírral, csak gyenge áramot lehet buzerálni nem ?

Meg persze, ha csak rákötöd direktbe a konnektorra és nincs neki külön megszakítója, ha vmi zárlat van, elmegy a fél házban az áram, akkor kit fognak elő venni ?

Vagy, ha az összekötött konnektorba teszi az ügyfél a 2500Wos fúrógépet, ami leülteti az elektromos hálózatot és pl kimegy a bizti a riasztó trafóba, akkor kimentek ingyen hibát javítani ?

Nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi vagyok, hogy ti hogy oldjátok meg a dolgot, mert pl én, soha nem kötöttem direktbe a riasztót konnektorba, vagy kötő dobozba, vagy kiépíti a villanyszerelő a külön a megszakítóval az áramkört, vagy konnektorba dug-villával csatlakoztatom a riasztót. (Lehet, hogy sokan elborzadtok emiatt, de nekem nem éri meg, hogy halálra pereljenek, mert nem szabályszerű vmi)

Például kaputelefon "gyengeáramú" trafót sem szereltem soha villanyóra szekrénybe sem, mert nem szabályos, egy normálisabb elmű ellenőrzéskor bukhat az ember, sztem, ha "kókányol".!

Nem elérhető papppapa

• Törzstag
#9 2014. Január 22. - 20:06:05
0
Tökéletesen tudod ez így is van , de csak arra akartam rávilágítani hogy ne egymásra  kösse be hanem az aljatban egymás mellé de nem lehetnek fizikai kapcsolatban direktben .
A központi fémdoboz védőföldelés életvédelmi fontosságára nem tértél ki mert sok telepítő kolléga elfeledkezik róla .Sajna .
A másik kedvencem amikor a kábelek árnyékolását az erősáramú védőföldre kötik és fokozás képpen ráadásul összekötik a 12V minusszal is mert biztos ami biztos .Igaz az sem egy szívderítő látvány amikor az árnyékolási szálak szabadon "repkednek" a dobozban .
előzmény: vg #8

Nem elérhető vg

• Szakember
  • Ős tag
#8 2014. Január 22. - 19:45:19
0
Én úgy tudom, hogy a réz és alu akkor nem szeretik egymást, ha közvetlen kötést csinálunk, mert így fesz. különbség van közöttük. Azonban ha a kötés sorkapocsban, WAGO-ban, aljzatban külön-külön sorkapocsban történik, akkor barátok maradnak.
Nálam itthon pl. a főkábel 5*26-os alu, ami aztán a túlfélen 16-os rézzel megy tovább, néhány éve hibátlanul 8)
előzmény: papppapa #7

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!