Szerző Téma: Füstérzékelő riasztó rendszerben  (Megtekintve 19239 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Janó

• Ős tag
    • Tecnoalarm Disztributor
Re:Füstérzékelő riasztó rendszerben
#25 2014. Január 30. - 21:22:56
0
És mi van akkor, ha az ügyfél vesz egy "márkásabb" készüléket (nem Tesco kompatibilist) és tételezzük fel, hogy megfelelően lett felszerelve és még is baleset következik be mert nem jelzett.
Ilyenkor kit terhel a felelősség?

Nem elérhető papppapa

• Törzstag
#24 2014. Január 29. - 19:36:08
0
A dobozban mellékelnek  egy leírást amiben az érzékelési szinteket és az aktíválódási időt írják le .
előzmény: L. Pásztor #23

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
#23 2014. Január 29. - 18:03:00
0
Na ez az ... ezek nem teszkósok. Meg az áruk sem az.
Itt ide merik írni  http://www.szendioxid.hu/page29.html  a pontosságot is, beállítható riasztási szinttel.

Nem sokat néztem a paradoxot, de annál valahogy nem találtam sehol kézzelfogható paramétereket.
Vagy csak én voltam felületes ?

előzmény: balusecurity #22

Nem elérhető balusecurity

• Ős tag
#22 2014. Január 29. - 15:52:42
0
Már egy kézi mérő ára sem olcsó! De gondolom profi cucc . Bár ez nem riasztó.
http://www.szendioxid.hu/page23.html

Nem elérhető papppapa

• Törzstag
#21 2014. Január 27. - 21:50:03
0
Én minden egyes felszerelt CO érzékelőt SOLO CO teszgázzal/zöld dobozos / letesztelek és aláíratok a megrendelővel egy papírt míszerint 3 év múlva kötelező a csere aminek lebonyolítása az Ő feladata .Igaz csak Satel vagy Paradox-ot teszünk fel
előzmény: Lacy #20

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#20 2014. Január 27. - 20:29:19
0
egyszer a rádióban volt egy - beszélgetős műsor 4-6-igban- ember aki pont erről beszélt.
Azt mondta, hogy a füstérzékelőket lehet normálisan tesztelni, sőt ezek a gyakorlatban is kipróbálhatók. A gyártásuk sok évre visszanéz, és nagy a rutin benne.
Míg a CO meg CO2 érzékelők nemigen tesztelhetők "háztartási" körülmények között, és így nem lehet 100% biztos senki hogy a cucc működik, főleg ha 2-3-4000 ft-os áruházi barkács vagy egyéb polcos termék.
Én mondjuk -túl azon hogy egyet is értettem a manussal - szóval ha ilyenre van igény, akkor szakboltból és drágát, az se tuti de legalább a remény százaléka magasabb :)
Egy vagyonvédelmi boltban vett rendszerbe is köthető eszköz azért hitelesebb mint egy somogyis vagy egyéb párezres izé.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 27. - 20:34:28 írta Lacy »

Nem elérhető Szilco

• Törzstag
#19 2014. Január 27. - 20:13:20
0

Mindennek meg van a maga helye és létjogosultsága: én a saját kazánomhoz Protech-et tennék.  Az anyósom kazánja mellé meg teszkósat ...  :)

Áldott jó ember vagy!  ;D

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
#18 2014. Január 27. - 17:39:10
0
Én nem kisker árakat írtam ...
Ha felteszem 100.000 db-ot rendelnék, mivel nem ellenállás, hanem egyébként is kis darabszámú szenzor, valszeg akkor sem lenne felénél olcsóbb ... ami még mindig cca. 8 EUR.
Ha ehhez hozzá jön a körítés (panel, egyéb alkatrészek, doboz, mindenki árrése, etc.) akkor sem lesz filléres motyó ...
És kb. ilyen lesz:  http://www.protechsafety.com/catalog.html
És kb. ennyiért:  http://www.amazon.com/ProTech-8505-Commercial-CO-Monitor/dp/B000JVQVFS

És ez 10 ppm-es profi cucc lesz, és nem keverendő össze az 500ppm-es gazdaságos-dzsunka kategóriával ... bárhol is rakják össze.

Mindennek meg van a maga helye és létjogosultsága: én a saját kazánomhoz Protech-et tennék.  Az anyósom kazánja mellé meg teszkósat ...  :)

előzmény: klaci #17
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 27. - 17:44:18 írta L. Pásztor »

Nem elérhető klaci

• Törzstag
#17 2014. Január 27. - 13:18:40
0
Jaj !
Egy normális ipari Umwelt Sensortechnik gázérzékelő (csak mega a szenzor-chip) alsó hangos is 15EUR körül indul ... ami ugye nettó 4500 Ft ...  a laboratóriumi szintű Perkin-Elmer érzékelők ára az előbbieknek 6-8-szorosa ...
Nem mondom, hogy nics igazad, de emlékszel még erre?:
"  ...Az élet kegyetlen ...  :(
Épp alkatrészt rendelek, csak egy gyöngyszem az alktrész "kisker-nagyker" árakra, tanulságképp... van ahol 10-szeresnél is több az árkülönbség ! ..."

Így sem lehet ilyen áron adni?

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
#16 2014. Január 27. - 12:43:59
0
Jaj !
Egy normális ipari Umwelt Sensortechnik gázérzékelő (csak mega a szenzor-chip) alsó hangos is 15EUR körül indul ... ami ugye nettó 4500 Ft ...  a laboratóriumi szintű Perkin-Elmer érzékelők ára az előbbieknek 6-8-szorosa ...
Akkor hogy képzeli valaki azt, h 3000 Ft-ért gazdaságoséktól komplett, megbízható, jól működő CO jelző készüléket tud venni ??? Ugyanez igaz a hazai biztech kereskedésekre is ... a hasonló árkategóriában, azaz pár ezerért árult érzékelők technikailag nem haladják meg a metrós-teszkós-korás lakásriasztók szintjét.

Egy komplett, átlagos, ipari CO detector ára valahol 60-70 EUR-nál indul ... ami alatta van, az csak átb@...ás.

előzmény: SLC #15

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!