ATC-810 kábelem lett, ez is FT232 chipsetes. A TTL szinten kommunikáló riasztókábeleim PL2303 chipes holmik, Azzal sincs baj. (Ezek nem gyári adatkábelek, eBay-ről rendelt óccó kínai "eredeti" holmik, de kiválóan kommunikálnak, és szerintem megérik a maguk párszázas árukat) Az előző kábel is PL2303 volt az egy Aten kábel volt. Csak sajna pár év után feladta a harcot. Hirtelenjében ehhez jutottam hozzá, de nem is bánom, az FT chip miatt.
A win8 és variánsaitól ódzkodom, egyészt nincs hozzá meg minden gyári driver a Lenovo x201 tabletre, Azaz van, de nem midenhez, így pl. az érintőképernyőhöz csak egy orosz oldalon találtam drivert. Továbbá a Galaxy szoftvere háklis a win8-ra. Két oprendszert meg nem akarok, egy ideig úgy volt a laptop, de miután a win8 alig lett indítva, és akkor is főként a driver vadászattal telt az üzemideje, likvidálásra került. Szó se róla tetszett a csempés felület, úgy, hogy már ment az érintőképernyő, de minden nagyon máshol van, és nem jó azzal tökölni terepen, hogy vadásszak a rendszerben. Azért kezdem szoktatni majd hozzá magam, mert hamarosan a win7 support is végleg megszűnik.