A Paradox az feltétel!
Ez a kérdés már a '90-es évek óta motoszkál bennem meg is oldottam akkor dolgokat, de az már rág volt, más igények...
Építgettem riasztókat házba autóba mert semmi nem volt még a piacon.
Akkor se eszközök se NET vagyis kicsit macerás volt minden sok idő és utánajárás.
Amikor kezdtek beszivárogni, egy barátom ragadt a témán én másfelé vettem az irányt, de a kapcsolatunk miatt azért képben voltam nagyjából, megoldottam ezt-azt.
A lényeg, hogy emiatt a vonzalom a Paradox-hoz.
Ez olyan kb. mint a Merci/BNV Cannon/Nikon és sorolhatnám.
Szóval a válásom miatt SOS kellett feldobnom egy riasztót és amikor szétnéztem (lassan 10éve) ez tünt megfelelőnek.
Na de OFF vége!
Megoldom a kérdést de ha nem kéne felesleges köröket futnom és plusz elektronikákat beépíteni, ha valaki már elméélyedt a témában és tud segíteni.
Az állás jelenleg:
A kezelőről eszközgomb nyomással megy. de ez elég kevés esetben alkalmazható. (kapu, garázs nyitás-udvari világítás)
Amit kihámoztam és ami beállítható: távvezérlővel vagy IR nyitás zárás vezérli, kulcsos kapcsolóval is megoldható, tehát ezekre a zonákra pl egy kapcsoló vagy nyomógomb és okés. Az érzékelőkkel is vezérelhető "lenne", ha legalább ütemezni lehetne, hogy pl csak este kapcsoljon, de nincs ilyen. Ehez ki kell küldeni egy "esti +12V-t"?
Azt találtam ki, hogy egy másik partícióba teszem a világítás kapcsolókat így függetlenítem a riasztótól.
Teszek fel egy szürkület érzékelőt ezzel meoldanám az éjszakai üzemmódot.
Lehet, hogy trükkösen felprogramozhatók, de én nem találom, hol lehetne. Okosabbat tudna valaki?