Engem 1983-ban kértek fel egy riasztóközpont tervezésére, Intel 8080-as vagy Zilog Z80-as mikroprocesszoros alapon. Gépfelügyeleti célra készült volna, de később felmerült a vagyonvédelmi használat kérdése is. De akkoriban az alkatrész beszerzés Jászai-n az EMO-ra, a Fő utcában a Szalkai-ra, és a Veres Pálné utcában a “vén q..ra” korlátozódott. Erre nem lehetett kisipari sorozatgyártást alapítani, és itt megfulladt az egész.
Pedig egy volt évfolyamtársammal egészen szép, 8 (fix) zónás deszkamodelt hoztunk össze. A kezelő és a központ RS-232-n kommunikált ... ma már vicces belegondolni is ...
És autóakksi volt a backup, a központ kb. 30x30 cm-es nyák, a kezelő egy telefon billentyűzet egy nyákon rajta a 8 zónának 8 led, meg még pár másik led. Egy 2W-os rádión kommunkált volna és nem telefonvonalon. Mennyire más világ volt ... ! (Nem volt jó az sem, viszont nagyobb tekintélye volt a szellemi termékeknek)
A hardvert én terveztem, tele volt balanszirozott analóg körökkel, 2K RAM, 16K ROM, és perifériák. A szoftot a haver nyomta, amit megírt az működött, de sosem lett teljesen befejezve, mert közben okafogyottá vált a project. Aztán jött az Anti-loop és (sok)mindent vitt ... ha jól emléxem... és feledésbe merült az egész project.