Nos. Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen módon rendezi be a laptopját, milyen operációs rendszert futtat, melyik a legjobb windows kiadás amelyik megbízható riasztók szereléséhez, programozásához.
Kicsit az én helyzetemről: Egyetlen laptopom van, eddig családi gép volt, leginkább netezésre használtuk, illetve én elég sok multimédiás alkalmazással, kódolással, szerkesztéssel töltöttem az időmet. Elvégeztem ezt a sulit és belevágtam a riasztószerelés világába, így a családi gép immár munkaeszköz is lett. A laptopom egy kétmagos Intel gép 6 giga rammal és 1 terrás vinyóval. Hely van bőven, szóval elfér plusz oprendszer is, vagy virtuális gépek sora is. Jelenleg egy 64 bites Win 7 Home Preimum van rajta, ezt kaptam a géppel együtt, teljesen hivatalos, még telepítőlemezt is kaptam hozzá gyárilag. Ezt mindenképp megtartanám, nagyon meg vagyok elégedve vele, de pl a babyware eddig nem ment fel rá.
Szóval milyen ötleteket adnátok erre a gépre? VMware vorkstation is van a gépen 4 féle oprendszer benne, de pl az XP-vel egyszerüen nem sikerült kommunikációra bírni a riasztót. A többit már meg sem próbáltam, kicsit elszomorított, mert annyira dícsérték.
Felőlem szóba jöhet a külön felhasználó, a külön oprendszer, maradhatunk a virtuális környezetnél is, csak egy a lényeg. Megmaradjon a családnak is a gép, ugyanakkor gyorsan és megbízhatóan használhassam melóra is.
Ja, egyelőre paradoxokat szerelek, de ki tudja meddig...