Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
CCTV
»
IP
»
Tudnátok ajánlani megbízható összetevőket? (ipcam)
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
[
3
]
Összes
Szerző
Téma: Tudnátok ajánlani megbízható összetevőket? (ipcam) (Megtekintve 9162 alkalommal)
0 Felhasználó és 7 vendég van a témában
Szilco
Törzstag
Re:Tudnátok ajánlani megbízható összetevőket? (ipcam)
2015. Július 04. - 16:25:02
0
Nem kell félni az IP rendszertől, főleg, ha informatikus vagy.
syn7h37ic
mindent leírt, amit pontosan be kell tartani és nem lesz probléma.
előzmény:
lordcroft #7
Lacy
Szakember
Ős tag
2015. Július 04. - 13:27:59
0
hm
egy TPLink poe-s switchet veszek kb 13-18-e ből (attól függően hogy 100-as vagy 1000-es) egy jó kameratáp is megvan kb 8-10e ft és a kábelezés sem ingyér van
sőt a munka része a legdrágább, és pár 100 méteren a tápkábelt kivezetékezni ha kell, csatornázni és/vagy csövezni, elosztó kötő dobozokkal játszani... szóval én mindig többe kerülőnek számoltam ki így a dolgokat.
előzmény:
syn7h37ic #8
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2015. Július 04. - 13:22:03
0
A jól kiépített IP rendszerekkel nincs semmi gond. Sarkalatos pont a megfelelő sávszélesség biztosítása a gerinchálózaton, és a mindenkori maximális kábeltávolságok szigorú betartása, és minőségi kábelek, illetve optika használata. Ha nem megfelelő a kábel, akkor is tele lesz problémával a rendszer, ha túl hosszú egy szakasz, akkor oda optika javasolt. Wifi messzire kerülendő! Csakis akkor ha tényleg semmi esetre sem lehet megoldani a kábelezést, de wifi semmiképp se legyen gerinc átviteli eszköz. POE kamerarendszer kiépítés esetén különösen fontos a jó kábel. Speciel én nem favorizálom a POE táplálást, nyűgösebb a kamera probléma diagnosztizálása, vagy helyi beállítása. Nem sok az a plusz egy tápkábel, később meghálálja. A POE switch rohadt drága, jóval olcsóbb a külön táplálás, és szerintem megbízhatóbb.
Mi Geovision kamerákkal dolgozunk főképp, nekünk beválltak. Már az összes Geo kamera ONVIF, így bármilyen ONVIF képes rögzítőre is rárakható. Vagy használható a saját Geo PC-s szoftver 32 kameráig külön költség nélkül, kizárólag Geovision kamerákhoz.
Egyébként a kábelezésen múlik a rendszer stabilitásának kérdése mind analóg, mind IP rendszerek esetén. Szarból nem lehet várat építeni, kábelen spórolni öngyilkosság főleg sok kameránál és nagy távolságoknál.
előzmény:
lordcroft #7
lordcroft
Kezdő tag
2015. Július 04. - 11:04:20
0
Analóg rendszert semmiképpen nem szeretne a vevő meg én sem kedvelem, tehát hd-cvi/ahd/turbohd kilőve. Az iptől annyi jogos félelmem van sztem, hogy azért itt minden kamera külön cím, kell közbe szúrnom a 2 lépcsőház miatt aktív eszközöket is mint a switch stb, és ez üzemstabilság szempontjából ugyebár az ördög nem alszik mégiscsak sok minden azon fog múlni hogy mi menedzseli a hálózatot. Mert nagyon gondolkodom azon hogy kiszúrok magammal és tápot is kábeleznem kell de lehet megérné hd-sdi-ben gondolkodni. Ott mégiscsak direktebb az összeköttetés a rögzítővel....
Kicsit fenntartással fázok az ip rendszerektől (informatikus is vagyok és láttunk már pár dolgot tcp/ip alapokon). Vagy adjak neki egy esélyt?
előzmény:
Szilco #6
Szilco
Törzstag
2015. Július 04. - 09:47:24
+1
Nem rossz a TechSon sem, bár több a gond vele, de én inkább a Hikvision-t ajánlanám. Nekik az összes cucc saját fejlesztés és sokkal kevesebb gond van velük. Náluk tudom még ajánlani a Turbo HD rendszerüket is, ami igazából egy analóg rendszer, de 2 Mp-es felbontásnak felel meg. Gyönyörű képük van és jóval olcsóbbak az IP rendszereknél.
előzmény:
lordcroft #4
Lacy
Szakember
Ős tag
2015. Július 04. - 09:26:09
+2
én IP-ben eddig kizárólag TechSon-t használtam, (tetem próbát Sunellel is de felejtős, mert egyrészt az olcsók rondák, a domok szerelhetetlenek a jobbak meg drágák, és nem működik együtt a Techson rögzítővel)
nekem bevált
a poe-s rögzítőket nem szeretem noha praktikusnak tűnik de nem mindig az
előzmény:
lordcroft #4
lordcroft
Kezdő tag
2015. Július 04. - 08:29:36
0
Amúgy a techson termékeit nézegetem, lehet rosszul teszem? ahogy látom nagyon sehol nem kapni mint a powernél, lehet ez ilyen átmatricázott saját termék?
lordcroft
Kezdő tag
2015. Július 04. - 08:28:21
0
Igazából sztem 0-24 rögzítés lenne...
előzmény:
handras #2
handras
Szakember
Ős tag
2015. Július 04. - 07:40:57
0
Amennyiben elvárás a mozgásérzékelésre történő felvétel, jól teszteld le az adott eszközt, mert a kamera processzora sokra elvégezni ezt a feladatot, nem mindig sikerrel.... Prealarm funkcióval még nem találkoztam. :-(
előzmény:
lordcroft #1
lordcroft
Kezdő tag
2015. Július 04. - 07:36:17
0
Szervusztok!
Érdeklődnék, ha lenne 2 egymás melletti lépcsőház, amit be kellene kameráznotok, milyen kamera+nvr kombót használnátok? 10 kameráról lenne szó, 1 rögzítőről és a kameráknál elvárás a min. 2 mpixel. Igazából ilyen komoly ip rendszert még nem építettem, az én ügyfélköröm még mindig az analóg cctv-t viszi. Ha esetleg valakinek van tapasztalata, anyagban, buktatókban, ne tartsa vissza!
Köszönöm!
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
[
3
]
Összes
Biztonságtechnika Fórum
»
CCTV
»
IP
»
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy
lépj be
vagy
regisztrálj
!
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy
lépj be
vagy
regisztrálj
!