Szerző Téma: Kapu, garázs nyitás MG5050 ről 2WPGM felhasználásával  (Megtekintve 1800 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető gomorit

• Kezdő tag
  • **
köszönöm a tanácsokat, anyagi megfontolásból maradt a barkács
előzmény: Lacy #7

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
Igen de ahogy írták, áramszünet esetén nagyon fog szabotázsban riasztani illetve gondot okozni.
előzmény: gomorit #6

Nem elérhető gomorit

• Kezdő tag
  • **
közben ezt olvastam a leírásban:

Jumper Settings
The jumper (JP1) determines the input se[/size]
the location of the jumper.[/size]
JP1 ON[/size]
= Normally Closed (N.C.) zone (default)[/size]
JP1 OFF[/size]
= Normally Open (N.O.) zone[/size]

ebből gondoltam hogy kvázi rádiós nyitás érzékelőként is tudom használni, és így látom a zóna - kapu állapotát
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 20. - 22:40:46 írta gomorit »

Nem elérhető gomorit

• Kezdő tag
  • **
REM3 távirányítóval kipróbáltam, a térerő maxon van, egyébként légvonalban max 15 méter, 1 téglafal van közötte, szerintem a térerővel nem lesz probléma, a vezérlő műanyag dobozban van. igen olvastam a "küzdelmedről"  :) , igyekszem tanulni belőle,
köszönöm
előzmény: biro67zoltan #3

Nem elérhető gomorit

• Kezdő tag
  • **
sajnos a kábelezés nem megoldható, 1 gégecső megy a kapuz, amibe már egy "cérnaszálat sem".
a kapunyitóban van 2 db 7,2 A akku, ha más nem 1 kis kapcs. üzemű tápot rakok bele
nem volt még a kezemben ilyen modul, de valamiért azt gondoltam a 2 w azt jelenti, hogy mint rádiós érzékelőt is használhatom, és így zónaként is konfigolhatom, holnap veszek - kipróbálom, addig is köszönöm a válaszod

előzmény: SLC #2

Nem elérhető biro67zoltan

• Törzstag
Szia!
még egy jó tanács: a 2WPGM -el csinálj egy jelerősség lekérdezést az adott helyen, a motor házában és csak akkor hagyd ott, ha legalább 5-ös a jelerősség szintje. Valamint a PGM RF felügyeletét ne kapcsold be, mert ha tegyük fel áramszünetkor nyomsz rá az indításra azonnal szirénázás lesz a vége és az ügyfél nem tudja hogy mi történik. Hasonló módon jártam.
előzmény: SLC #2

Nem elérhető SLC

• Szakember
  • Ős tag
A kapu nyitott állpaotát akkor tudod jeleztetni, ha egy zóna bemenetre kötöd egy nyitás érzékelővel

Nem tudod bekábelezni a kaput a riasztóhoz?
Legolcsóbb a kábel :-)

A távirányító hekkelés is megoldás

A 2WPGM viszont alkalmas a feladatra.
Ott azonbana táppal közdesz meg. Áramszünetkor mit csinálsz vele?
előzmény: gomorit #1

Nem elérhető gomorit

• Kezdő tag
  • **
sziasztok!

véleményetek kérném a fenti megoldáshoz, előzmények:

barátomnál részben kiépítették a rendszert 3 éve, Bentel központ, 14 zóna, 1 partíció, 1 kezelő. tervbe volt még véve +1 kezelő, proxi olvasó, relé modul vásárlása-telepítése de a telepítő 2 éve külhonban keresi a boldogulást, vázlat, programozási lap nincs, tel. kód nem ismert, ezért inkább új rendszer vásárlása - telepítése mellett döntöttünk. a jelen állapot: MG5050, zx8, 2 darab MG32 LCD, 3 darab REM3 távirányító. a rendszer kábelezés maradt, ellenállások kicserélve aktív érzékelőkben 2x1 k, nyílászárókhoz csak központban van mód elhelyezni a vonali ellenállásokat. a kérdésem, hogy a kapu nyitó elektronika házában elhelyezett 2 darab 2WPGM jó (üzembiztos) megoldás lehet a jelenlegi külön távirányító kiváltására, vagy "kókányoljak" - a jelenlegi távirányító gombjait relével helyettesíve és a központ pgm kimenetek használva oldjam meg nyitást? az utóbbi megoldás ugyan olcsóbb, de nem szívesen használnám, illetve kérdésem még, hogy a 2WPGM használatával ki tudom -e íratni a kezelőre a kapu nyitott állapotát?   

Üdv: GT

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!