Pedig az a baj, hogy az ilyen hálózatos és egyéb számítógépes témába tartozó ügyletek ha pl egy rendszergazda szintű IT kukacot hív az ügyfél, akkor simán kiperkál 10-15e ft-ot óránként, és akkor ez még egy olcsójános
Nálunk (legalábbis a szakmában ahogy én látom) kötelező tartozék ezt ingyen vagy ha nem is úgy de a mi jóval alacsonyabb díjainkon megoldani.
Pedig hát..
Én is jártam úgy, hogy villám becsapott a házba, és kimentem riasztót ellenőrizni.
Az üf megkért, ha már úgyis fenn vagyok palláson, akkor nézzem már meg a telefonközpontot is.
Riasztó jó volt túlélte, a telefon nem - ez így amúgy is egy csoda volt
- a lényeg, hogy ha már, akkor van internet és az sem jó
Meg nézem, 3 router !!! a rendszerben
Egy ős öreg, az kapta a netet a modemtől, és két wifi-s, szintenként eghy kábellel összekötve a régi régivel
Na az ment tönkre.
Mondom minek ide 3 amúgy is, az egyikbe be a net a modemtől, a másik meg az elsőbe, IP cím átállít, és máris osztá a wifit mindenütt jó.
Na persze 4-re mentem hogy ne kelljen 5-től duplán fizetni (munkaidő után ugye) de így kb 6 után lettem kész.
Mikor a fizetésre került a sor, akkor kezdem mondani, hogy az én óradíjam nem az IT kukacok 10e feletti díja erre a muksó kezembe ad gy 5000-t hogy köszi, és majd szól ha kell valami illetve a telefonközpontot majd ha kifizeti a biztosító akkor majd vissza kell valamit szerelni.
Szemébe mosolyogtam, a pénzt letettem, mondom neki ne sértsen már meg, és eljöttem.
Majd egyszer csak elromlik a riasztója akkuja vagy bármilye... én várok előbb utóbb mindegyik vissza jön, ha másért nem az unlock miatt